Dagens middag till mig och min flickvän bestod av en ugnsbakad lax med lite snabbt wokade grönsaker och en kall sås.
Det
var en rensad lax, viltfångad i stilla havet, utan huvud på 1kg som
jag hade gjort skåror i fjällen på bägge sidor och kryddat med
diverse kryddor, dill, persilja och juice från citron. Inuti laxen
hade jag samma kryddor, och pressade även i ett par vitlöksklyftor
och en klick smör. Jag lade ett lager aluminiumfolie på en ugnsform
som jag sedan lade ett par hackade schalottenlökar och en klick
smör. På med laxen och in i ugnen som jag har satt på 200 grader,
där i fick den ligga en timme, vilken antagligen var 10-15 minuter
för länge då den blev lite torr. Men gott blev det iallafall :)
Till
detta blev det lite diverse frysta grönsaker jag hade i frysen –
broccoli, brysselkål och spenat som jag stekte upp med lite salt och
vitpeppar, inget komplicerat alltså. Den kalla såsen gjordes snabbt
med en stor klick créme fraiche, ungefär lika stor klick majonnäs,
en halv tesked sambal oelek, lite citronjuice, fransk senap och lite
diverse kryddor efter smak.
Blev
mumsigt värre, men såklart lite pill med benen i fisken, men det
var det helt klart värt. Blev även lite fisk över till matlåda
som jag kan ta en annan dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar