torsdag 27 september 2012

I Stockholm!

Ja, nu ligger man på hotell igen. Ligger just nu och moffar mandlar bland annat framför CSI Miami. Har kört ett träningspass på södermalm med Arto som instruktör. Vi körde lite sparringträning och avslutade med massa snabba sparkar. Riktigt kul att puckla på varandra och få in lite "stryk-vana" så att säga! Åt gott här på hotellet efter träningen. Det blev kyckling med kantareller och ugnsrostade morots- och palsternacksstavar i någon sky. "Massa" kolhydrater, men helt klart naturliga, så jag godkänner dem ;)

Imorgon ska jag träffa brorsan innan lägret börjar klockan sex. Ska bli trevligt, det bli inte ofta vi träffas eftersom han bor här uppe. Får se vad vi hittar på, men äta måste man ju göra så, lunch kanske :)

Annars har jag inte så mycket att berätta just nu, men det kanske blir en liten uppdatering efter passet imorgon!

tisdag 25 september 2012

Sprungit idag


Det har gått bra att jobba i helgen, vi har haft att göra. Blev en del klättrande och bärande, så lite primal styrketräning kan man kalla det. Såna dagar som är roligast tycker jag. Igår körde vi sparring på träningen, med en hel del kontringar och sånt, riktigt roligt med andra ord. Det börjar kännas bra på sparringfronten, vilket är bra för om en vecka åker jag till England!
Idag vaknade jag strax efter tio, gött med ledig vecka! Jag drack en kopp kaffe och en shake gjord på kokosmjölk, hallon och yoghurt och satte mig med lite stand-up på TV'n och tog ut en löprunda på datorn. Sprang med runkeeper för första gången idag. Jag gillar inte att släpa med grejer när jag springer, men idag gjorde jag ett undantag. Det blev en 11.07km lång runda som jag sprang på 53m11s. Riktigt bra om jag får säga det själv. Detta ger en kilometertid på 4m48s per kilometer. Jag kanske kan klara hässelbyloppet under 45 minuter då! När jag kom hem avslutade träningen med 100 armhävningar.
Idag innan frukosten vägde jag 75.4kg! Tro mig, jag fuskar inte med maten, jag äter ordentligt, men jag har ätit strikt LCHF de senaste veckorna, och tydligen hade jag ett kilo till att ge. Men mina muskler har inte försvunnit, men de har blivit mer definierade.
Senare ska jag göra hamburgare med coleslaw och bearnaisesås, innan jag åker hem till en kompis och kollar på film :)
Syns det att jag gått ner?
(Syns det att jag spänner mig också?)

fredag 21 september 2012

Gått ner i vikt..

Det blev lite lätt sparringträning igår, vilket var riktigt skönt! Kände mig snabb och mina fintar fungerade för det mesta. Förra terminen började jag träna en del på att snabbt byta håll i kamp – går lugnt och avslappnat i sidled för att helt plötsligt explodera rakt mot motståndaren. Det har börjat sitta riktigt bra kändes det som! Efter träningen körde även genom ett par tul (mönster på svenska) vilket också kändes riktigt bra faktiskt. Jag känner mig fysiskt redo för tävling, men behöver fortfarande lite mer riktig Tae Kwon-Do träning så att säga, så Neil Ernest lägret nästa helg kom ju som ett brev på posten.
I övrigt så kom jag på igår att jag levt på nästan bara ägg de senaste dagarna. Omeletter, äggröror och så gjorde jag en sats matpaj som jag haft som matlåda också. I den matpajen hade jag grädde, ägg och ost som smet, och broccoli och rökt lax som fyllning. Det har blivit riktigt strikt LCHF de senaste två veckorna ungefär vilket syns på vågen. I morses vägde jag 75.5kg och 8.2% fett (enligt min impedansmätningsvåg), vilket kanske är i det lättaste laget med tanke på att jag ska tävla i -80 klassen. Jag lär inte ha några problem på invägningen i alla fall!
Martina som har bloggen ”Health & Science” har idag lagt upp ett riktigt intressant inlägg som heter ”hetsätning, hunger, sockerberoende och fasta” som jag rekommenderar att läsa. Hon är väldigt kunnig och utbildad civilingenjör (i Bioteknik, har jag för mig) och förstår verkligen processerna bakom och kan även förklara på ett pedagogiskt sätt. Här är länken!

torsdag 20 september 2012

Framsteg på Alzheimersfronten

På natural news skriver de att Alzheimers är egentligen bara "typ-3 diabetes", spännande! här är länken.
Vill ni ha det på svenska har kostdemokrati lagt upp en översatt version här!

onsdag 19 september 2012

Helgen och framtidsdrömmar

Jag har inte skrivit så mycket mer om helgen än, då jag inte riktigt haft tid. Lördagen har jag ju redan skrivit om, så jag hoppar på två timmarspasset som var på söndagen istället. Vi började med lite lätt uppvärmning, som sedan blev svårare och svårare, och jobbigare! Vi fick oss en hel del skratt vid en del övningar, som innefattade bland annat att skutta på händer och fötter mellan mitsar (kuddar vi slår och sparkar på). Varm blev man! Efteråt körde vi på med mer avancerad sparring än vad det hade vart på lördagen. Det handlade om att våga vara nära sin motståndare i kamp som sedan övergick till kontringar. Det var riktigt bra, och det hjälpte till att få till den rätta ”sparring-känslan”. Det är A och O när man ska tävla. Den ger en självförtroendet man behöver för att ställa sig framför en motståndare som faktiskt vill slå på en. Att vara i ”zonen”, som jag kallar det, är nog världens bästa känsla när man väl står på mattan.

lördag 15 september 2012

Läger i Ljungby!

Har varken ork eller är på humör för att skriva här just nu, men sitter man på ett hotell med bara kanalerna 1,2 och 4 så finns det inget bättre att göra.

Träningslägret har hittills gått hur bra som helst, och har vart mycket givande! Jag har aldrig tränat föt Arto förut så det är väldigt intressant med hans träning, för han förklarar på andra sätt än vad jag hört innan och kommer med övningar jag inte gjort innan. Det har varit mycket "komma igång med sparring"-träning idag, samt en del bentekniker. Det är precis vad jag behöver just nu inför World Cup! Han har även bjudit upp mig till Stockholm en dag innan Neil Ernest seminariet, som jag skrev om häromdagen, för att träna lite sparringtaktik bland annat. Det vore klockrent, men vi får se hur kalendern ser ut då.

Det känns just nu en hel del i ben, och kroppen överhuvudtaget... Skönt! Johan Ivarsson från Trollhättans klubb graderade sig till 3 Dan (alltså det tredje svarta bältet) efter träningarna, vilket han klarade riktigt bra! Speciellt med tanke på träningen vi precis hade avklarat! så stort grattis till honom! Imorgon är det ett två timmarspass innan vi får åka hem där det kommer bli mer avancerad sparring. Det ser jag fram emot :) frågan är ju vad jag ska hitta på nu fram till att jag kanske kan somna? Promenera lite i blåsten kanske fräschar upp benen lite?

fredag 14 september 2012

Sprungit idag!

Sov lite dåligt i natt och vaknade flera gånger, det gjorde det lite jobbigt att komma upp när klockan ringde vid nio, men det var bara att ta sig upp och slurpa i sig en kopp kaffe med en tesked kokosfett i. Efteråt begav jag mig ut för att testa mina nya skor. 9.5km på 49m2s, utan en enda blåsa under fötterna! Eftersom jag inte springer de här distanserna alls ofta (var ett par år sen sist) och så hade jag ju nya skor, så tog jag det väldigt lugnt. 5m10s per kilometer blev det i alla fall. Jag får bättra på det lite om jag ska klara hässelbyloppet under 45 minuter… men det dröjer nog någon vecka innan jag beger mig ut på en så här lång runda igen, det tar på kroppen och så är rätt tråkigt att springa långt också.
Väl hemma gjorde jag en smoothie på kokosmjölk, yoghurt, kaffe, kakao, hallon och vaniljpulver. Det blev riktigt gott, förutom att kaffet fortfarande var varmt så smoothien blev ljummen. Detta räcker inte så långt, så det fick bli en sallad från Maxi på väg till jobbet. Där kan man plocka sallad i lösvikt ur en salladsbar, vilket är riktigt smidigt och så är det lätt att välja LCHF också. Passade på att pussa lite på flickvännen Carro också, som är hos en vän i Skövde och hälsar på. Senare blir det en kebabsallad till lunch på jobbet – veckans höjdpunkt!
Till i morgon har jag gjort iordning frukost så jag slipper gå upp lika tidigt. Stekt ägg och stekfläsk, inte särskilt fantasifullt men väldigt gott! Och så står man sig länge på det. Sedan blir det en bilresa på tre timmar ner till Ljungby för att sparkas lite, ska bli kul – när man väl är framme.

torsdag 13 september 2012

Nya löparskor!

Det blev inte särskilt mycket tränat i dagen till ära. Blev sent iväg till gymmet, så jag var bara där i cirka en halvtimme, men å andra sidan lyckades jag ändå bli lite trött ändå på den halvtimmen. Igår surfade jag runt på diverse sportbutikers hemsidor (sportbutiker som har fysiska butiker i Skövde eller Mariestad) för att kolla om några hade så kallade ”minimalist löparskor med barfotakänsla”, utan några större framgångar. Hittade bara ett par, som nästan lös grönt. Nej, jag cyklar ner till mitt lokala Team Sportia istället och kollar själv. Se på fan att de hade två modeller av ett märke jag inte hört talas om innan (och som inte fanns med på deras hemsida). Nöjd över att jakten hade burit frukt så fort, cyklade jag hem med ett par Merrell skor av modellen Trail. De har en Vibram-sula, som är någon millimeter tjockare än de jag redan har, plus att jag kan ha strumpor i dem här om jag vill. Dem ser jag fram emot att testa imorgon!

Idag gjorde jag goda pannbiffar med blomkålsmos till lunch. Till detta gjordes även en sås gjord på grädde, det som blev kvar i pannan efter biffarna, soja och lite hemmagjord lingonsylt. Det blev två matlådor, men eftersom det är pizzakväll på jobbet imorgon får vi se när jag tar den andra lådan. Jag kanske kan ta med den till träningslägret i helgen, då upplägget med raster inte verkar vara så ultimat… Lunchen är 1.5h, och sedan ska man träna hårt igen efter den i två timmar innan det är en till rast på en timme. Får la klämma i sig någon form av måltid på första rasten och sedan någon liten ölkorv eller något på den andra. Vi får se, vi får se.. det skulle finnas kylskåp och micro i lokalen vi kommer träna i, så det matlåda är ju ett enkelt alternativ kanske. Tror inte jag orkar stressa bort till någon restaurang där man får vänta på maten… det är ju kaffet efter maten som jag måste säkra på något sätt.
Igår var jag sjukt godissugen hela kvällen, det är inte lätt när de andra på jobbet mumsar chokladkakor framför en. Jag höll mig stark faktiskt och lät bli, men idag köpte jag mig en mörk choklad med 82% kakao i, och det är godkänt tycker jag allt. Jag har även passat på att lägga upp mina blodsockervärden som jag hade under min senaste fasta på sidan för just fasta, för de som är intresserade.

onsdag 12 september 2012

mmm... massage!

Idag har jag varit och fått riktig massage. Inte den avslappnande sorten, utan den mer smärtsamma, men ack så givande sorten. Det gjorde riktigt ont, men det var så skönt! Man kände verkligen hur vissa knutar bara försvann när massören långsamt drog sin armbåge över musklerna. Han jobbade med hela ryggen, sätesmusklerna, axlarna och nacken. Efteråt konstaterades det att jag fuskar kanske en del med stretchningen… men jag tycker det är så tråkigt! Jag brukar tänka att jag är nöjd så länge jag kan sparka i huvudhöjd, men han sa att min vänster höft kändes väldigt stel, vilket i sin tur gjorde att höger sida av ryggen också blev stel. Så för att få bättre stabilitet och en mer avslappnad stil så får jag ta mig i kragen och sluta fuska med stretchningen helt enkelt.
Annars har dagen fått bli en vilodag där jag har passat på att få bilen ren, in- och utvändigt. Imorgon ska jag till gymmet innan jobbet tror jag samt försöka hitta ett par löparskor med tunn sula för ”barfota känsla”, och på fredag ska jag ut och springa en längre sträcka i mina förhoppningsvis nyinköpta skor.
Igår firade ett års förlovning med flickvännen Carolina! Eller fästmö heter det väl, men det låter så fult tycker hon (och jag med litegrann). Så grattis till oss! Och idag fyller min far år, så grattis till honom också! Ett år till gör ingen skillnad, han är fortfarande en trotsig tonårsslyngel i sinnet :)

tisdag 11 september 2012

Träning!

Idag har det tränats! Klockan ringde kvart i tio (passade på att sova länge när jag inte behövde tänka på mat), tog mig en kopp kaffe och begav mig ut och sprang 2.9km i lugn takt. Detta tog 13m26s vilket ger en kilometertid på 4m37s. Ett par timmar senare cyklade jag upp till min mor som bor på andra sidan stan (och typ den högsta punkten i stan) och hälsade på. Uppförsbacke på ditvägen och motvind på hemvägen gjorde det jobbigare än väntat – men det blev i alla fall 10.5km totalt. Väl hemma packade jag lite snabbt innan jobbet och begav mig sen till företagsgymmet där jag körde cirka 40 minuter. Det blev tung träning för överkroppen eftersom jag tyckte att benen redan hade jobbat tillräckligt idag! Det är skönt att veta att jag får massage imorgon iallafall.
Jag har passat på att mäta mitt blodsocker vid ett par tillfällen under fastan. Detta för att visa för andra att det inte sjunker avsevärt under fastan, vilket jag redan visste men det är lättare att bevisa när man faktiskt har mätt! Dessa siffror kommer att komma upp på min sida om fasta lite senare. Jag ska alldeles strax äta, och jag känner mig inte särskilt hungrig än. Jag hade en period förut då jag kom på att det ”bara” var tre timmar kvar tills jag fick äta, men det gick över så fort jag fick annat att tänka på. Jag känner mig fortfarande fräsch i kropp och huvud, så den enda utmaningen som återstår nu är att inte äta för fort!

måndag 10 september 2012

Helgen som varit och veckan som kommer

Sen jag skrev senast har det bara blivit ett mindre fys-pass hemmavid. Annars har det varit en turbulent helg med mycket bilkörande, har vart på Ikea bland annat där det ju blir en statisk fysisk träning samt promenerande. Detta ”träningspass” fortsatte sen hemma hos Carro där vi satte ihop ett par möbler och grejade lite allmänt. Det har känts i smalben och fotleder efter intervallerna, men nu känns det helt bra igen.
Jag har upptäckt att min kropp har för tillfället väldigt lätt att reglera förbränningen! Det har blivit en del avsteg från LCHF i sommar (inte så lite heller ibland), men så fort jag kör strikt LCHF ett par dagar så känner jag att förbränningen ökar snabbt. Det här känner jag på grund av att jag blir varm, speciellt efter feta måltider. Det är skönt att kunna sin kropp så väl… men det blir lätt för varmt, speciellt när man ska sova. Men bara för att verkligen kick-starta mitt liv med strikt kost nu inför tävlings- och träningssäsongen så kommer jag köra en 24 timmars fasta som börjar efter lunchen här på jobbet, som brukar intas runt sju-tiden när vi jobbar kväll. Det blir en rejäl kycklinggryta gjord på bland annat kokosmjölk, jordnötssmör, lök, broccoli, créme fraiche, bratwurst-bitar och kyckling (of course). Till detta blir det smörstekt currykryddad blomkålsris.
Imorgon är planen att jag tar en kort och lugn löptur på morgonen, sedan efter att ha tvättat bilen och andra förpliktelser tänkte jag åka till gymmet för att köra ett tungt fys-pass innan jobbet. Jag är osäker på om jag är helt/tillräckligt inställd på fett-drift för att det ska gå lika smärtfritt som vanligt, men det ska nog gå bra. Jag överlever nog!
Och så måste jag berätta att jag för första gången ska få professionell massage på onsdag! Det kommer antagligen bli en obehaglig upplevelse, men otroligt skönt efteråt. Jag har nog en del knopar i rygg och nacke som kan bli jobbiga att få ut, men det lär vara värt det! Jag kommer nog få finare tul (mönster på svenska) om jag kan bli mer avslappnad mellan teknikerna, och det är ju inte helt fel!

onsdag 5 september 2012

Kursdag 2

Det har varit en bra dag på kursen idag, vi har fått knappa lite på styrsystemet och så, vilket gör att jag kommer känna mig lite säkrare sen på jobbet när jag får pilla med det där! Har varit lite trött idag dock, då jag hade svårt att somna igår, men det brukar gå bra om det bara är en dag. Får hoppas att jag kan somna i tid idag.

Väl tillbaka på hotellet efter kursen var det dags för intervallerna jag skrev om igår. Det var grymt mycket jobbigare än vad jag hade räknat med! Det blev tre stycken 1km långa intervaller på löpbanan utanför. Det blev att jag sprang i strumplästen, och det känns riktigt mycket i fotleder och vader! Inte på ett dåligt sätt, utan bara att de är slutkörda för idag. Det kommer bli träningsvärk av det här tror jag. Varvtider då? Ja, det blev inga monsterbra tider, men får vara nöjd ändå.
Första kilometern tog 3m24s, vilket ger 17.6km/h.
Den andra kilometern tog 3m43s, vilket blir 16.1km/h.
Tredje och sista varvet tog 3m38s, som blir då 16.5km/h.
Innan jag satte igång på riktigt sprang jag två lugna varv med lite höga knän och så. Efteråt tog jag även ett nedvarvningsvarv. Mellan intervallerna tog jag inte tid, men jag promenerade lugnt ett halvt varv tillbaka (200m) och skrev in tiden i mobilen innan jag hoppade på nästa.

Alltså som sagt inga världsrekord, men med tanke på dålig sömn och min träningsvärk sen innan så var det nog inte fy skam ändå! Vaderna var på väg att krampa sig ordentligt efteråt iallafall, men jag hoppas att stretchningen hjälpte en del iallafall.

Idag blev det middag på en väldigt nischad Thai-restaurang som heter Tiger. Småmysigt ställe med god mat, men ljudeffekterna som skulle låta som lite djungel kunde jag vara utan. De hade till och med synkat så att lamporna blinkade till vid ett tillfälle när det lät som åska ur högtalarna! Det blev en stark kycklingrätt i kokosmjölk med grönsaker, som jag kunde äta som gryta och det blev då heller inte "konstigt" att jag inte tog av riset.
Ja ja, lika bra att försöka sova nu innan det börjar något annat bra på tv :)


tisdag 4 september 2012

På kurs med jobbet

Jag ligger just nu på hotellrummet i Upplands Väsby och kollar på breaking news. Jag har fått åka på en kurs med jobbet, vilket kan vara behövligt. Det har ju gått bra hittills, men man kommer ändå bara till en viss nivå när man är självlärd. Och för er som inte vet så jobbar jag som underhållselektriker på Volvo Powertrain. Vi åkte upp igår och åker hem när kursen tar slut på torsdag.

Än så länge har det gått bra med mat och träning. Vi bor på Scandic som har en väldigt bra frukostbuffé, med bland annat och bacon. Lunchen intogs på en restaurang utanför lokalen vari vi har kursen (vi är i ett område med många olika företag och kontorslokaler), där det blev en flygande Jacob. Tog den helt enkelt utan ris och begav mig till salladsbaren, de få bananbitarna jag fick med slank ner. Väl tillbaka på hotellet bestämde jag mig för att besöka gymmet där jag körde lite snabb löpning på löpbandet och sedan lite styrketräning på den stora multimaskinen de hade tryckt in i hörnet. Det var riktigt gött med en genomkörare då jag har träningsvärk i hela kroppen från söndagens heldag i Jönköping. Till middag blev det en medium rare stekt biff med Cole slaw. I menyn stod det pommes frites som tillbehör men det var absolut inga problem att byta ut dom.

Imorgon får det bli intervaller på löpbanan jag har utsikt över från rummet. En kilometers intervaller (2,5 varv runt banan) på bästa möjliga tid... Fem stycken kanske blir lagom? Vi får se på dagsformen imorgon, plus att jag inte fick med mig några bra skor så det får bli antingen i strumpor eller stora klumpiga skateskor. Blir glad om jag kan undvika skateskorna!
Ursäktar att inlägget frångår min standard layout, men detta skrivs på mobilen så det får bli som det blir :) 

söndag 2 september 2012

Suska-seminariet och ett nyss påhittat recept

Ursäktar ansiktsuttrycket!
Hemkommen från en dag i Jönköping med fyra timmar tul (mönster på svenska) och en timme sparkande. Riktigt härligt har det varit, och givande. Det är omöjligt att låta sig imponeras av Jaroslaw Suskas otroliga kroppskontroll (sök på youtube). Jag måste dock erkänna att på grund av mina två monster-portioner (kändes så) på grill-buffén vi åkte till på lunchen så gick det inte att vara med de sista 25 minuterna. Började med håll som sedan övergick till illamående. Jag hann bli bra trött i kroppen ändå! Men jag tror inte att jag tar buffé igen på träningsläger... jag lär mig aldrig ändå att ”allt du kan äta” inte måste betyda just ”ALLT du kan äta”. Gott var det iallafall!
Igår tog min och Carros sommar slut på riktigt så att säga. Vår temporära tid som Sambos är över för den här gången, och lägenheten har nog inte känts så här tom sen innan jag hade fått in mina möbler vid flytten. Det går förhoppningsvis över så fort man har kommit in i vardagsrutinerna igen. Igår åt jag även middag hos min far. Det blev wokade grönsaker och grillat fläsk med pepparsås, hur gott som helst.